Jučer je robotičare Udruge žena Slakovec i Udruge žena Pretetinec primio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Zahvaljujući predanom radu i iznimnim rezultatima tijekom sudjelovanja u projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), poput robotičkog natjecanja CM liga, projekt Robotika u obje je udruge zaživio kao izvrsna prilika da mlađi i stariji osnovnoškolci razviju svoje vještine u STEM području.

Tom je prigodom načelnik zahvalio predsjednicama udruga Ivanki Novak i Sanji Topolnjak na podršci koju pružaju robotičarima tijekom posljednjih pet godina. Mentorici prof. Mateji Šafarić Novak čestitao je na uspjesima koji su na ponos roditeljima, članicama udruga i lokalnoj zajednici koju predstavljaju, istovremeno promovirajući našu općinu gdje god da dođu.

Djeca su načelniku postavljali brojna pitanja na koja je on strpljivo i rado odgovarao, pa je atmosfera vrlo brzo postala opuštena i zabavna. Dakako, sa sobom su robotičari ponijeli i robot pa je načelnik imao priliku upravljati njime i iz prve ruke se uvjeriti u bezbroj mogućnosti koje pruža programiranje mbota na njihovim radionicama.

Nova sezona Robotike je započela i upisi novih članova su u tijeku. Dobrodošli su svi učenici osnovnih škola s područja općine. U sklopu projekta STEM u zajednici, u prostorijama obiju udruga je instaliran STEM box i svi su dobrodošli isprobati ga, poručuju iz udruga. (lb)

Povratak na naslovnicu…