Općina Nedelišće prepoznala je potencijal HRcity aplikacije i započela proces digitalizacije. Nakon službenog potpisivanja sporazuma, aplikacija je spremna za nesmetano korištenje. Općina Nedelišće jedna je od prvih općina u Međimurskoj županiji koja se usmjerila ka digitalizaciji i tako povezala lokalnu upravu općine i njezine institucije u jednu cjelinu.

Korisnicima je putem aplikacije kroz sedam različitih modula omogućena brža i jednostavnija komunikacija što je ujedno bio i glavni cilj uvođenja aplikacije. Jedan od ključnih modula za općinu je e-vrtić. Uveden je u vrtić radi olakšane komunikaciju između roditelja i uprave vrtića, stoga jedva čekamo čuti povratnu informaciju korisnika. Uz e-vrtić nalazi se i e-zdravstvo gdje je omogućeno slanje zahtjeva za redovnu terapiju lijekova kod liječnika te olakšana komunikacija s raznim službama u lokalnoj upravi. Kao jedna od bitnijih stavki za kvalitetan život je i praćenje kvalitete zraka u općini i njezinoj okolici, što je također jedna od mogućnosti koje aplikacija nudi. Putem aplikacije moguća je i prijava različitih situacija ili problema na ulicama na način da se fotografira određena situacija te prijavljuje komunalnom redaru koji u predviđenom roku rješava prijavljeno.

Uz navedene, bit će ponuđene i mnoge druge funkcije koje ćete moći otkrivati korištenjem aplikacije. Aplikacija je kreirana za sve generacije građana, što osigurava lakoću korištenja i tako će postati jedinstveni kanal komunikacije građana i javnih službi. Važno je napomenuti da je trenutno dostupna za android korisnike.

Uvođenjem HRcity aplikacije u našu općinu, težimo digitalizaciji jer znamo da je ona ključ razvoja i stvaranja pametne regije. (Sara Međumurac, bacc. oec., Općina Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…