Škola nogometa Nedelišće vrši upise novih članova i poziva sve djevojčice i dječake od 6 do 14 godina starosti da uživaju u nogometnoj igri i steknu nova znanja i vještine. Mlade nogometašice i nogometaše nastojimo motivirati da se bave sportom, da nekad nije sve u pozitivnom rezultatu, već u druženju, zabavi i novim prijateljstvima.

Škola nogometa podijeljena je u pet uzrasta: U-8 (početnici), U-10 (limači), U-12 (mlađi pioniri), U-14 (pioniri) i U-17 (juniori). U tijeku je doselekcija svih kategorija, a u planu je za godinu dana u natjecanje uvesti i kategoriju U-8 u kojoj se zasad održavaju samo treninzi, zbog nedovoljnog broja igrača za utakmicu.

Svi mlađi uzrasti natječu se u Kvalitetnoj ligi školi nogometa Međimurskog nogometnog saveza s ponajboljim međimurskim nogometnim školama. S djecom rade educirani treneri i sportski djelatnici, a treninzi se odvijaju 3-4 puta tjedno uz utakmicu subotom/nedjeljom. Najvažnije nam je da sva djeca moraju igrati i nastupiti unutar svog uzrasta, a ne boriti se sa starijima od sebe.

U školi nogometa učimo i odgajamo djecu u sportskom duhu poštivanja svojih suigrača i trenera, ali i protivničkih igrača. Pobjeda se kod nas ne mjeri na semaforu, ona se mjeri u sportskim navikama, u sportskoj kulturi, u odnosu djece prema svim drugim sudionicima u sportu i u njihovom odnosu prema radu.

Napominjemo da u NK Nedelišće djeca nisu nužnost, već prioritet kako bi u narednom razdoblju domaći dečki bili okosnica seniorske momčadi. Radi omasovljenja škole nogometa upisi traju tokom cijele godine i zato pozivamo djevojčice i dječake da nam se pridruže na treninzima i utakmicama koji se održavaju i odigravaju na Sportsko-rekreacijskom centru Trate u Nedelišću.

Svako dijete kod nas dobije priliku da napreduje i da se dokaže, jer samo tako se može pronaći talent pred kojim je potencijalna svijetla budućnost u svijetu nogometa. I zapamti: Mi nikad ne gubimo. Ili pobjeđujemo ili učimo. (NK Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…