Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišća, prva se za riječ javila Darinka Pergar (HL-SR) vezano uz problem košnje i održavanja zelenih površina ispred stambenih kuća.

Postavila je pitanje načelniku Općine : “Unazad par godina u Nedelišću na glavnoj prometnici, znači ulice Čakovečka, Maršala Tita i Varaždinska, zelene površine ispred stambenih kuća održava lokalna samouprava. Mještani drugih ulica smatraju da to nije u redu naspram njih jer oni zelene površine ispred svojih kuća održavaju sami. Ja živim u jednoj od gore spomenutih ulica, i mogla bih reći, pa gledajte, mi koji živimo u tim ulicama imamo obvezu čišćenja snijega i leda po pješačkim stazama, a ne koristimo ih samo mi. Imamo i primjere gdje kad treba parkirati auto ili poljoprivredne strojeve na zelenu površinu u vlasništvu općine to se može, no kad treba održavati i čistiti te površine sjetimo se da nisu naše vlasništvo. (…) Isto tako diljem naših polja već niz godina raste špalir ambrozija između obrađene zemlje i poljskog puta. Vlasnici zemlje, ili oni koji ih obrađuju, ne uništavaju korov. (…) Za početak predlažem da se putem medija ili putem letaka upozore građani da su dužni održavati zelene površine ispred svojih kuća objekata i uništavati ambroziju ispred zemljišta koje obrađuju kako ne bi trebalo posezati za mjerama kažnjavanja.”

Na pitanje i sugestije vijećnice Pergar osvrnuo se načelnik Darko Dania, te odgovorio: “Činjenica je da postoji odluka općinskog vijeća od prije, da svaki građanin ispred svoje kuće treba počistiti snijeg i pokositi travu. Isto tako se radi i o poljoprivrednim parcelama, znači onaj tko obrađuje poljoprivrednu parcelu između šljunčanog puta i parcele dužan je brinuti se i o tom korovu. Građani uglavnom uz ceste sami pokose i to nisu velike površine. Ako znamo da kod nekih kuća ima starijih i nemoćnih osoba, onda uz cestu znaju to pokositi općinski djelatnici jer Hrvatske ceste nas upozoravaju da moramo održavati ceste, slivnike te imati pokošenu travu uz glavne ceste.”
(nl)

Povratak na naslovnicu…