Najdugovječnija i najpoznatija manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće „DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“ očekuje vas ove godine po 17. put i to u subotu, 9. listopada 2021., ovog puta na novoj lokaciji – u dvorištu Lovačkog doma u Nedelišću (na kraju ulice Vinka Karlovića) s početkom u 10,00 sati.

Prošlogodišnji uvjeti nisu nam dozvoljavali održavanje manifestacije, dok se ove godine ona održava u nešto izmijenjenom izdanju i u manjem obujmu nego što smo to proteklih godina navikli. No unatoč svemu, vodeći se aktualnim epidemiološkim mjerama, odlučili smo u potpunosti sadržajno i organizacijski prilagoditi manifestaciju, pa smo je tako ove godine preselili iz sajamske dvorane MESAP-a na otvoreno, čime smo se na neki način vratili samim počecima kada se manifestacija još održavala vani.

Uz brojne cekerašice, pletilje, pojedince i udruge čuvare tradicije i ručnih radova, mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti ponosno će predstaviti svoje najbolje proizvode, a kroz svoje izložbene štandove svaki od njih ispričat će vam svoju priču. Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koje možete pronaći na štandu svih udruga s područja općine Nedelišće.

Svečano otvorenje manifestacije zakazano je u 10,30 sati uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova kao zahvala na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Sve do 14,00 sati očekuje vas izložbeno – prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, brojne degustacije i okrjepa, bograč i besplatne pržene ribice, a sve to uz dobru atmosferu i ugodan boravak u prekasnoj prirodi Lovačkog doma u Nedelišću.

Pridružite se, budite dio tradicije i doživite jesen u Nedelišću! (TZ Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…