Udruga žena Pretetinec, sa svojim projektom Robotika gostovala je na Noći knjige 2018. na poziv Gradske knjižnice Nikola Zrinski Čakovec u ponedjeljak, 23.travnja u vremenu od 17 do 20 sati. Polaznici Robotike u prvom su, radioničkom dijelu, upoznali male posjetitelje s osnovama programiranja na popularnim mbotima te micro:bitovima koje će uskoro moći i posuditi u knjižnici. Nakon svečanosti otvorenja, od 18 sati, polaznici radionica sa svojom mentoricom Matejom Šafarić Novak su odgovarali na pitanja gostiju, prezentirali što sve roboti mogu, a uzeli su i knjigu u ruke.

Predsjednica Udruge, Lidija Branilović, prezentirala je rad Udruge, sve projekte i aktivnosti koje Udruga provodi te pozvala Gradsku knjižnicu na daljnju suradnju.

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje. Priliku za to pružili su “Svjetski dan knjige i autorskih prava” (23. travnja) te “Dan hrvatske knjige” (22. travnja). (lb)

Povratak na naslovnicu…

 

GDPR računalni program za usklađivanje

Računalni program na hrvatskom jeziku za jednostavno i brzo usklađenje s GDPR-om