Ovog vikenda održan je 20. jubilarni nogometni U-13 turnir Međimurec 2018. na kojem je najbolja bila ekipa Crvene zvezde iz Beograda, a na kojem je nastupilo 16 ekipa iz 10 zemalja.

U tri dana odigrano je 45 utakmica na terenima Međimurca i Nedelišća, a sva tri dana organizacijski su odrađena savršeno.

S kime god smo popričali za vrijeme turnira, od gostiju iz Poljske pa do Japana, te domaćih ljudi – svi su oduševljeni besprijekornom organizacijom turnira.

Zato ćemo ovim putem istaknuti one ljude koji nisu bili u prvom planu, a bez kojih turnir na ovako visokoj razini ne bi bilo moguće ostvariti, a to su volonteri.

Naime, u organizaciji turnira sudjelovalo je preko stotinjak volontera – članova i simpatizera NK Međimurec, članova Škole nogometa Međimurec-Sloboda, roditelja djece, članova Udruga žena Pretetinec i Dunjkovec, članova Zbora nogometnih sudaca MNS-a (suci i delegati).

Tako je npr. čak dvadesetak članova Udruga žena Pretetinec i Dunjkovec bilo zaduženo za ulaz, čišćenje i pripremanje lunch paketa za male sportaše. Volonteri su također brinuli za okrjepu kako natjecatelja tako i svih posjetitelja, koordinaciju s ekipama, zapisnički stol te sve one aktivnosti koje oku nisu vidljive, a koje su bile važan kotačić u organizaciji turnira.

Ista situacija je bila i na stadionu Trate u Nedelišću, gdje su se po prvi put igrale utakmice turnira, a gdje se desetak volontera brinulo da sve prođe u najboljem redu.

Posebna zahvala ide članovima Zbora nogometnih sudaca MNS – tridesetak sudaca i delegata – koji su kao i svih ovih godina svoj udio u turniru također odradili volonterski, ali i besprijekorno.

Stoga još jednom iz kluba NK Međimurec zahvaljuju svima koji su ugradili dio sebe u turnir te ih pozivaju da se odazovu i sljedeće godine jer im je želja organizaciju turnira dignuti na još višu razinu.

(nl)

Povratak na naslovnicu…