Za 18. sjednici Općinskog vijeća, jedno od pitanja, bilo je ono vijećnika Franje Cimermana vezano uz stanje dvorane Osnovne škole Nedelišće. Viječnik je konstatirao: “Školska dvorana uz Osnovnu školu Nedelišće u jako je lošem stanju. Krov prokišnjava na više mjesta i kad pada kiša dolje po parketu se stvaraju lokve. Ukoliko će to potrajati duže, parket će se uništiti i nastat će ogromna šteta.” Stoga je postavio pitanje načelniku da li ima kakva saznanja o tome, da li je Županija Međimurska (kao osnivač) upoznata s tim problemom i kani li županija nešto poduzeti oko toga.

Općinski načelnik Nikola Novak odgovorio mu je da je prava istina da Međimurska županija već dugi niz godina nije ulagala u Osnovnu školu Nedelišće. Županijske vlasti su uvelike zanemarivale ovu osnovnu školu, i nije govorio samo o županu Matiji Posavcu nego i o bivšim županima Perhoču i Posavcu. Nadalje, načelnik je dodao. “Najveća škola u Međimurju, a u nju se nije puno ulagalo. Prošli tjedan bio sam na razgovoru kod ravnatelja i kad sam ulazio, vidio sam u 3. razredu iste stolice koje su bile još nekada. Predvorje škole je uređeno i dobivena je prostorija za defektologa koji je ranije bio s pedagoginjom. Na školskoj dvorani je započeto nekakvo ulaganje i stolarija je zamijenjena u toku prošle i ove godine. Znam da krov prokišnjava i ravnatelj mi se više puta žalio zbog toga. Sa time su upoznate i županijske vlasti. Nemam konkretan datum kada će se to i kako sanirati, ali potrebno je uložiti u dvoranu.”

Načelnik je zahvalio vijećniku na inicijativi i pokušat će utjecati da se to što prije obnovi, a na inicijativu vijećnika Cimermana poslat će službeni upit Županiji. (nl)

Povratak na naslovnicu…