Prošli tjedan odvijalo se zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Rim povodom 25 godina od osnivanja Varaždinske biskupije. Na put u Rim otišlo je ukupno 10 autobusa i 15 svećenika, a jedan autobus bio je iz župe Presvetog Trojstva u Nedelišću. Župa Nedelišće je na svojim stranicama objavile fotografije i detaljni hodogram po danima.

“Hodočašće je započelo u nedjelju popodne u 17.00 sati. Drugi dan ujutro smo došli u Asiz. U Asizu smo zajedno imali svetu misu koju je sa svećenicima predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Nakon mise u Asizu smo posjetili i crkvu sv. Klare, sv. Damjana i Gospu od Anđela – Porcijunkulu. U ponedjeljak 17. listopada u večernjim satima smo došli u Rim.

U utorak 18. listopada imali smo najprije svetu misu u bazilici sv. Petra u Rimu. Misu je u zajedništvu sa svećenicima predslavio naš biskup mons. Bože Radoš. Poslije mise je bilo razgledavanje bazilike. Popodne smo razgledali Baziliku sv. Marije Velike, Baziliku sv. Ivana Lateranskog, krstionicu sv. Venancija, Scala Santa i Baziliku sv. Križa Jeruzalemskog.

U srijedu 19. listopada je bio vrhunac našeg hodočašća, a to je audijencija sa sv. Ocem Papom koja je bila prije podne na Trgu Svetog Petra. Papa je posebno pozdravio i nas hodočasnike iz Varaždinske biskupije. Nakon audijencije bilo je razgledavanje Anđeoskog mosta i tvrđave, Panetona, crkve sv. Ignacija Lojolskoga, Fontane di Trevi, Piazze di Spagna. Misu smo imali u crkvi sv. Jeronima. Najprije nas je pozdravio rektor Hrvatskog Zavoda Svetog Jeronima vlč. Marko Đurin. Zatim je bila sveta misa koju je predlsavio naš biskup mons. Bože Radoš.

U četvrtak 20. listopada najprije smo posjetili Baziliku sv. Pavla izvan zidina i tamo imali svetu misu koju je predlsavio naš biskup mons. Bože Radoš. Poslije razgleda Bazilike i svete mise posjetili smo Kalistove katakombe. Popodne smo posjetili crkve: Sv. Petar u okovima, crkva sv. Klementa, Kolosej, Forum romanum, Piazza Venezia i crkvu sv. Marije od božajnskog žrtvenika.

U petak 21. listopada krenuli smo ujutro prema kući uz zaustavljanje u Padovi gjdem imali svetu misu kod kapucina, gdje se nalazi tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Još smo posjetili crkvu sv. Antuna Padovanskoga. U ranim jutarnjim satima 22. listopada vratili smo se u našu župu.”

“Hvala svima koji su bili na hodočašću i koji su nas pratili svojim molitvama. Posebna hvala našoj biskupiji i biskupu mons. Boži Radošu” – objavila je Župa Nedelišće.

Povratak na naslovnicu…