Ove nedjelje (13. ožujka 2022.) u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću održavao se susret župljana u okviru Hoda sinodalnosti.

Ovaj Sinodalni hod, kako ga je zamislio Papa Franjo, odvijati će se, ne samo u Vatikanu nego i u svakoj partikularnoj Crkvi, na svih pet kontinenata, prema programu SLUŠNJE, RAZLUČIVANJE, SAVJETOVANJE. Ova sinodalnost morala bi pokazati – kako se danas ostvaruje zajednički hod koji omogućuje Crkvi naviještati evanđelje u skladu s njezinim poslanjem i na koje korake nas poziva Duh Sveti, kako bismo rasli kao Sinodalna crkva.

Božja crkva je sazvana na Sinodalni hod kako bi se preporodili odnosi između pripadnika svih kršćanskih zajednica kao i zajednica drugih skupina, npr. zajednica vjernika drugih vjeroispovijesti i religija, agnostika, nevjernika, organizacija civilnog društva i pučkih pokreta, te ljudi svih skupina, ne samo crkvenog klera nego, i siromašnih, zapostavljenih i zaboravljenih slojeva.

Program Sinodalnog hoda odvijao se ove nedjelje u popodnevnim satima (od 16 sati) u župnoj crkvi, a još će biti dva susreta: 20. i 27. ožujka 2022. Sastavni dio programa su predavanja župnika, laika, glazbenih točki, razmatranja, druženja i sl. Župnik, preč. g. Herceg poziva sve župljane te ih moli da se angažiraju zainteresirati građane koji do sada nisu bili aktivni i nazočni u crkvenim zbivanjima Župe Nedelišće. (C.)

Povratak na naslovnicu…