Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, vijećnik Ivan Klekar (HDZ) uputio je pitanje vezano uz županijsku neasfaltiranu cestu Slakovec – Šenkovec.

“Svjedoci smo velikog prometa kroz Nedelišće i većeg broja zagušenja i nesreća. Interesira me zašto županijska cesta Slakovec – Šenkovec, čija duljina nije ni tri kilometra, nije asfaltirana i stavljena u potpunu prometnu funkciju, a u cilju rasterećenja prometa kroz Nedelišće. Za stanovnike gornjeg dijela, to je ujedno brži i kraći put prema Čakovcu. Pitam se da li su tu prevladali nečiji osobni ili politički interesi” – pitao je vijećnik Klekar.

Na pitanje je odgovorio načelnik Općine Nedelišće Darko Dania (SDP): “Općina Nedelišće je već prije dosta godina odradila potrebne predradnje i naša inicijativa je da se ta cesta asfaltira. Riješili smo imovinsko-pravne odnose sve do mosta, gdje je granica između općina Nedelišće i Šenkovec. Ta bi nam cesta uvelike smanjila dotok vozila na veliko raskršće u Nedelišću kod zgrade Općine, dok se tu ne pronađe drugo rješenje.

Međutim, Općina Šenkovec je bila kočnica u razvoju te investicije. Ona ne želi prihvatiti dodatni promet na svojem području, i zato cesta nije realizirana. Općina Nedelišće to ne može odraditi sama, osim možda asfaltirati samo prvi dio ceste do granice općina. Ovo pitanje bi se moglo uputiti Županijskoj upravi za ceste, pa predlažem da g. Franjo Cimerman, koji je ujedno i županijski vijećnik, postavi ovo pitanje na Skupštini županije.” – zaključio je načelnik Dania.

Čini se da za sada, ništa od asfaltiranja, a iduća sjednica Županijske skupštine je za desetak dana, pa možda priča dobije neki elipog. (nl)

Povratak na naslovnicu…