Na pretprošloj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće vijećnik Franjo Cimerman (HDS) postavio je pitanje:

“Naselja Dunjkovec i Pretetinec imaju na svojem području samo jedno zajedničko autobusno ugibalište koje se nalazi na sjevernom rubu naselja, defacto kod zadnje kuće u Dunjkovcu, prema Slakovcu. Djeca koja imaju organizirani autobusni prijevoz za školu u Nedelišću moraju pješice ići do kraja naselja, da bi ih onda autobus vozio u Nedelišće. Velikom broju djece koja žive u području oko pruge je skoro brže doći do škole u Nedelišću pješice, nego doći do autobusne stanice da ih onda autobus vozi u školu.

S druge strane, mnogi radnici iz Dunjkovca i Pretetinca, koji imaju organizirani prijevoz na posao privatnim autobusima, čekaju svoje autobuse na raskršću Glavna-Ljudevita Gaja, što je mnogo prirodnije, ali i protiv propisa, jer autobus tu ne smije puštati niti primati putnike. Zašto naselje Dunjkovec nema autobusno ugibalište i na južnom djelu ili negdje u centru, pa da autobusne linije budu svrsihodnije svim žiteljima Dunjkovca i Pretetinca ?” – zaključio je vijećnik Cimerman.

Načelnik Darko Dania (SDP) odgovorio mu je da već dvije godine u proračunu postoji stavka za autobusno stajalište. “Radi se o stajalištu na županijskoj cesti (Glavna ulica, op.ur.) i problematično je da se kuće nalaze uz samu cestu te nema prostora za stajalište, a sa suprotne strane ide pješačka staza. U par navrata tražilo se od Policijske uprave MŽ i od Županijske uprave za ceste MŽ da se omogući iscrtavanje autobusnog stajališta na samoj prometnici kako je uobičajeno u Gradu Zagrebu i u većim gradovima. Prije mjesec dana izašlo se na teren sa predstavnicima prije navedenih službi i biti će odobreno privremeno rješenje na dvije godine za iscrtavanje autobusnog stajališta kod caffe bar Verona u Dunjkovcu (sada Birc, op.ur.), a u izmjenama prostornog plana osigurat će se mjesto za buduće ugibalište koje je planirano prije skretanja za ulicu Lj. Gaja, a drugo ugibalište bilo bi u blizini područne škole, te također ugibalište kod društvenog doma u Pretetincu.”

Tako će Dunjkovec već ovih dana dobiti iscrtano ugibalište, po uzoru na najveće gradove. (nl)

Povratak na naslovnicu…