U četvrtak 10. 10. 2019. godine sajamska dvorana MESAP-a bila je u funkciji gospodarstva na najbolji mogući način, i to na regionalnoj razini. Naime, toga dana u 18:00 sati, tvrtka Eko-Terra d.o.o. iz Pušćina okupila je klijente i potencijalne kupce s područja Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine na predstavljanju stroja koji je u njihovoj branši “najnovije čudo tehnike”. Radi se o kombajnu LEXION 8000-5000 renomiranog proizvođača poljoprivredne mehanizacije iz Njemačke.

Eko-Terra d.o.o. osnovana je 2004. godine. Osnovna djelatnost društva je prodaja poljoprivrednih strojeva, opreme i pribora te servis poljoprivrednih strojeva. Vlasnik tvrtke, koja trenutno zapošljava 15 djelatnika, je Dario Novak. Od 2006. godine uspješno posluju s tvrtkom CLAAS, a obostrano zadovoljstvo suradnjom okrunjeno je 2011. godine potpisom ugovora o generalnom zastupstvu svih CLAAS-ovih proizvoda za tržište središnje i sjeverozapadne Hrvatske.

Važnost ove tvrtke za gospodarstvo Općine Nedelišće nije samo u činjenici da im je sjedište u Pušćinama, već i u tome što je ova tvrtka jedan od investitora koja je kupila zemljište u gospodarskoj zoni Goričica, te u istoj planira u vrlo skoro vrijeme izgraditi veliki prodajno servisni centar. (nl)

Povratak na naslovnicu…