U redakciju portala Nedelist primili smo priopćenje za javnost Općinske organizacije Hrvatske demokratske zajednice općine Nedelišće, koje prenosimo u cijelosti:

U ovo predblagdansko doba godine načelnik općine Nedelišće odlučio je obradovati umirovljenike naše općine. Naime, donesena je odluka o isplati božićnice svim umirovljenicima općine Nedelišće i to u iznosu od 150-200 kuna, ovisno o visini iznosa mirovine koju primaju. U ovim teškim vremenima epidemije Covid-19 virusa koja naši umirovljenici proživljavaju u strahu od zaraze, u okolnostima organizacije svakodnevnog života uz znatno povećanje troškova nabavke hrane i lijekova, u neizvjesnom očekivanju pomoći koju su do sada dobivali od strane svojih najbližih, naši umirovljenici zadobili su još jedan udarac – udarac u dostojanstvo.

Općina Nedelišće je najbogatija međimurska općina, a za božićnice izdvaja najmanje u Međimurju. Ogroman proračun Općine troši se na sve, samo ne na stvarne potrebe građana. Podsjećamo da je Općina Nedelišće izgubila sudski spor za Sportski Park Trate težak 4 milijuna kuna, a da je prošle godine samo na sudske troškove potrošila 2,3 milijuna kuna.

Pola milijuna kuna je potrošeno na odmorišta za bicikliste, koja služe baš ničemu. Isto tako se na rad turističke zajednice troše stotine tisuća kuna, iako cijele godine nemamo nijednog turista.

Sramotno je, da je Općina Nedelišće jedina općina koja si je u vrijeme pandemije povećavala plaće, dok su istovremeno svi drugi rezali troškove i plaće.

Zasigurno je ljudski i moralno opravdano pitanje koje si svi mi stanovnici naše općine postavljamo: na što se troši proračun najveće općine u Međimurju? Zar se doista težina troškova nepotrebnih sudskih sporova mora slamati preko leđa naših umirovljenika?

Predsjednik općinske organizacije
Hrvatske Demokratske Zajednice općine Nedelišće,
Ivan Klekar

Povratak na naslovnicu…