Priopćenje Hrvatske demokršćanske stranke, prenosimo u cijelosti:

Hrvatska demokršćanska stranka smatra da su rijeka Drava i jezero kod Gornjeg Kuršanca najveći turistički potencijali općine Nedelišće. Hrvatski demokršćani su, ne tako davno, javnosti predstavili Program razvoja turizma na obali rijeke Drave. U tom Programu opisali su područje uz rijeku Dravu gdje bi se par kvadratnih kilometara postojeće ambijentarne šljunčane plaže infrastrukturno opremilo. Tu bi se isplaniralo više stotina malih parcela, koje bi se iznajmile našim sumještanima uz simboličnu zakupninu (ili u vlasništvo), gdje bi gotovo tisuću obitelji moglo izgraditi montažne vikend-objekte, ograničenih dimenzija i u uzornom komunalnom redu, za vlastite potrebe i iznajmljivanje. HDS želi pokrenuti aktivnosti na izgradnji modernog turističkog naselja, prije svega za žitelje naše općine, a i za inozemne turiste (kamp, iznajmljivanje objekata).

Da se može iskoristiti potencijal Drave i jezera, pokazao je desetak kilometara dalje grad Prelog, koji je svojim građanima omogućio najam tipiziranih kućica uz samo jezero, ponudio ozbiljne turističke sadržaje, te uredio pristupne puteve. Štoviše, samo u zadnjih godinu dana, 5 milijuna kn europskih bespovratnih sredstava investira se u turističku ponudu uz jezero kod Preloga.

Na općinskom vijeću Općine Nedelišće, 2019. godine, vijećnik Franjo Cimerman (HDS) postavio je pitanje zašto se građanima brani pristup do Drave i jezera u Kuršancu, te inicirao ideju izrade novih asfaltiranih pristupnih puteva. Načelnik je obećao da će pripremiti odgovor za iduće vijeće (sredinom 2019. godine), međutim odgovor do danas nije stigao.

Turistička zajednica Općine Nedelišće okrenula se trivijalnostima te potroši nekoliko stotina tisuća kuna svake godine na neoriginalne manifestacije.

Općina Nedelišće u 20 godina nije ni lipe uložila u iskorištavanje fantastičkih vodnih potencijala koje imamo. Građani su dobili jedino dodatne barikade kojima im se brani pristup do prirodnih ljepota općine Nedelišće.

Građani, nemojte ponovno izgubiti na izborima!

mr.sc. Franjo Cimerman
Hrvatska demokršćanska stranka, ogranak Nedelišće

Povratak na naslovnicu…