Na sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće održanoj 28. lipnja 2018. godine, postavilo se pitanje o energetskoj učinkovitosti javne rasvjete na području Općine Nedelišće.

Naime, vijećnik Ivan Marciuš postavio je to pitanje, obzirom da je Općina Nedelišće dobila 100.000,00 kn od države te dodatno uložila 300.000,00 kn vlastitih sredstava za poboljšanje energetske učinkovitosti javne rasvjete.

Vijećnika je prvenstveno zanimalo koliko je do sad promijenjeno živinih i natrijevih lampi te koliko još sredstava treba izdvojiti budući da je trošak izmjene jedne lampe otprilike 3.000,00 kn.

Na pitanje je odgovorio načelnik Općine Nedelišće, Darko Dania, koji je naglasio da je trošak po lampi otprilike 1.650,00 kn te da je u tijeku proces nabave nakon koje će se odabrati ponuditelj.

Također, načelnik je rekao da je otprilike 900 rasvjetnih tijela na području Općine Nedelišće te da je do sada promijenjeno oko 250. Isto tako je naglasio da bi bilo potrebno otprilike 1500 do 1600 rasvjetnih tijela da se zadovolji potreba u svim naseljima. Napomenuo je i da se kreće sa zamjenom rasvjetnih tijela na glavnim prometnicama u Dunjkovcu i Gornjem Hrašćanu dok će se u dogovoru s mjesnim odborima i njihovim potrebama pristupiti zamjeni rasvjetnih tijela i u ostalim naseljima. (nl)

Povratak na naslovnicu…