Svako malo na Općinskom vijeću Općine Nedelišće postavlja se pitanje što je sa stadionom Trate te zašto on i dalje propada. Na zadnjem Općinskom vijeću problem je aktualizirao nekadašnji načelnik Mladen Posavec. Među više svojih pitanja (iako na aktualnom satu ima pravo samo na dva), postavio je ono vezano uz SRC Trate:

“U prosincu sam postavio pitanje za SRC Trate, da li je pokrenuta aktivnost za prekid parnice. Tada je načelnik odgovorio da još nije, ali da će se s tim ići početkom godine jer još čekamo neke bitne informacije. Eto dolazi proljeće, objekat se ne sanira, on propada i dalje, prokišnjava i vrlo se loše stvari događaju po zdravlje toga objekta.” – konstatirao je Posavec.

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, već pomalo revoltiran stalnim kršenjem poslovnika od strane Posavca, odgovorio je odrješito:

“Pokrenuti su postupci, bilo je razgovarano s više osoba koje su bile uključene u izgradnju stadiona, kontaktirani su odvjetnici i dogovara se. Planiramo da se pristupi elaboratu sanacije i projektiranju završetka projekta. Po svim informacijama koje smo dobili, objekt nije dovršen, a mogao je biti dovršen. Poduzeće Team ga je htjelo dovršiti, ali nije im bio dozvoljen pristup gradilištu. U to vrijeme vi ste g. Posavec bili predsjednik vijeća i imali ste dosta dosta oko toga. Ne bih dalje govorio, jer svatko zna kaj hoću reći!” – završio je načelnik Novak.

Što to točno načelnik želi reći, ostalo je nepoznato. Mladen Posavec nije imao komentara na dobiveni odgovor. (nl)

Povratak na naslovnicu…