Mažoretkinje Nedelišća su tijekom mjeseca siječnja organizirale prvi ciklus besplatnih radionica za djecu i mlade u okviru projekta “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!”. U prvom ciklusu organizirane su radionice tehniciranja mažoret štapom za djecu i mlade u dobi od 4 do 25 godina. Pritom su održane tri radionice za tri dobne skupine djece, kako bi iste bile prilagođene njihovoj dobi, mogućnostima i interesima.

Za najmlađe u dobi od 4 do 8 godina organizirana je vesela radionica uz puno igre, plesa, učenja mažoret tehnika i zabavnih natjecanja. Oni malo stariji, u dobi od 8 do 12 godina, susreli su se s osnovnim, ali i malo naprednijim tehnikama baratanja mažoret štapom, formacijskim figurama i zanimljivim plesno-sportskim vježbama zagrijavanja i istezanja. Za djecu i mlade u dobi od 12 do 25 godina osmišljena je radionica na kojoj je naglasak bio na naprednim mažoret tehnikama uz individualni i grupni rad, dinamičnim spojevima različitih vrsta elemenata te osobito kreativnim tehnikama zagrijavanja i istezanja.

Voditeljice radionice bile su Petra Mesarić Šimunić i Lucija Novak, dugogodišnje licencirane i nagrađivane trenerice Udruge mažoretkinja Nedelišća te vanjski suradnici Katarina Jakšić i Bernard Barač, dugogodišnji, iskusni i nagrađivani plesači i treneri iz Mažoretkinje i twirling kluba Goričan.

Sve tri radionice bile su besplatne, a prijave za iste bile su otvorene za sve zainteresirane s područja Općine Nedelišće i šire. Tako su na radionicama sudjelovala djeca i mladi ne samo s područja Općine Nedelišće, već i ostalih međimurskih općina, ali i općina iz susjedne Varaždinske županije.

Projekt “Plesom se pokreni, zdravlje na bolje okreni!” (akronim: 5,6,7,8, pleši!) je prvi EU projekt Udruge mažoretkinja Nedelišća namijenjen promociji fizičke aktivnosti kod djece i mladih te poticanju njihove uključenosti u lokalnu zajednicu, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz programa Europske snage solidarnosti. (Ivana Hajdinjak)

Povratak na naslovnicu…