Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće vijećnik Ivan Klekar (HDZ) postavio je dva pitanja vezano uz funkcioniranje Vijeća mjesnih odbora Pušćine i Pretetinec. Pitanje je bilo potaknutno nedavnim optužnim prijedlogom protiv Damira Posavca (SDP) za kaznena dijela prijetnji, opiranja uhićenju i protiv javnog reda i mira. Damir Posavec ujedno je predsjednik VMO Pušćine.

Ivan Klekar pitanje je uputio načelniku : “Na koji način funkcionira vijeće mjesnog odbora Pušćine? Naime, u Pušćinu se dogodila situacija koja se dogodila s predsjednikom vijeća i ne znam da li su povučene kakve mjere i da li to vijeće uopće funkcionira?”

Također je pitanje proširio i na VMO Pretetinec: “U Pretetincu pak je, još uvijek aktualna, predsjednica Lidija Branilović koja je još potkraj prošle godine odselila s cijelom obitelji u Njemačku. Kako onda to vijeće funkcionira?”.

Na pitanje je odgovorio načelnik Općine Nedelišće Darko Dania: “Što se tiče VMO Pušćine, podignuta je optužnica protiv predsjednika VMO, ali je u Vladi RH i Saboru isto tako podignuto desetak optužnica. Tako dugo dok netko nije optuženi, može obnašati svoju funkciju, a kada dobije pravomoćnu presudu, onda se zna procedura.

U Pretetincu je gđa Branilović dala ostavku na svim funkcijama, i ima svoju zamjenicu. Dok bude prvi sastanak VMO, tada će se birati nova predsjednica.”

(nl) (fotografija: vijećnik Ivan Klekar)

Povratak na naslovnicu…