U sklopu ovogodišnjeg projekta Mjesec ekologije – Sajam cvijeća 2019. Udruga žena Pretetinec pripremila je zanimljiva događanja na ekološke teme.

Sve je započelo uključivanjem u akciju čišćenja Više cvijeća, manje smeća, a nastavlja se kroz travanj uređenjem cvjetnih gredica u Pretetincu i sadnjom ljetnica oko kapelica u mjestu.

Središnji dio projekta je 5. Sajam cvijeća koji će se održati u srijedu, 8. svibnja 2019. godine na dvije lokacije: ispred dućana Metss u Glavnoj ulici u Dunjkovcu, u vremenu od 8 do 13 sati, te ispred Područne škole Dunjkovec, u vremenu od 9 do 16 sati. Uz nabavu ljetnica i trajnica, svi će gosti moći uživati i u šarenim eko proizvodima učenika područne škole, koje su vrijedne ruke pripremile sa svojim učiteljicama.

Istoga dana, u prijepodnevnim satima, vanjska stručna suradnica Udruge profesorica Monika Cindrić će održati predavanje za učenike škole na temu voda, a nakon toga će se održati i tradicionalni Eko-kviz u školi.

Projekt završava 18. svibnja jednodnevnim izletom na međunarodnu vrtnu izložbu Floraart u Zagreb te posjet i obilazak Samobora. Ukoliko im se želite pridružiti, ostalo je još malo mjesta.  Informacije možete dobiti na telefon 098/552-980.

(lb)

Povratak na naslovnicu…