Ne postoji bolja kombinacija od prirode i umjetnosti! Vođeni tom energijom, Turistička zajednica Općine Nedelišće i grupa zaljubljenika u umjetnost i kulturu pod nazivom Artisto na noge je po prvi puta postavila umjetnički festival Art forest koji se održava 5. i 6. lipnja 2021. u dvorištu Lovačkog doma u Nedelišću.

Pod motom “Priroda diše umjetnost” razvijen je program koji će, vjerujemo, svojom raznolikošću svakom posjetitelju pružiti mogućnost da odabere nešto za sebe. Program se sastoji od velike dvodnevne izložbe slika u samoj šumi, u kojoj sudjeluje čak 26 autora, te djeca iz OŠ Nedelišće. Od programa vas još očekuje niz radionica, predavanja, performansi, glazba, film i poezija.

U subotu, 5. lipnja od 15,00 sati Art forest je pripremio radionice za najmlađe i jedinstvenu priliku sudjelovanja u izgradnji hotela za kukce, predavanja o ekologiji i mističnim vilama, te čitanju poezije. Nakon predavanja Kristijana Petrovića očekuje vas vatreni show i akustična svirka varaždinskog kvarteta Vrulja.

Nedjelja, 6. lipnja rezervirana je od 11,00 sati za mirnu obiteljsku šetnju neobičnom šumom, radionicu izrade prirodnih sapuna, slikanja pejzaža ili izrade vlastite slikovnice. Tu su i satovi joge, hula hoop radionica i sviranje u začaranom krugu. Festival se zatvara večernjom projekcijom filma “Jedno ubojstvo za van” gdje čakovčanec Igor Baksa vodi glavnu riječ.

Dodatne informacije vezane uz radionice i program dostupne su na web i FB stranici TZO Nedelišće i FB stranici Artisto.

Ulaz na festival i sve radionice je besplatan. Dođite, razgledajte, sudjelujte i uživajte! (TZ Nedelišće)

Povratak na naslovnicu…