Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je u Čakovcu dao potporu kandidatu za župana Goranu Gotalu, kao i kandidatima za gradonačelnike i načelnike u Međimurskoj županiji. Među kandidatima bili su i Matija Žugec, kandidat za načelnika Općine Nedelišće, te njegov zamjenik Ivan Klekar.

“Došao sam u Međimurje podržati kandidate HDZ-a na izborima 16. svibnja, prije svega našega kandidata za župana Gorana Gotala koji je mlad, energičan, obrazovan čovjek s iskustvom rada ovdje na lokalnoj razini, a sada i na nacionalnoj razini, s programom koji treba pridonijeti kvaliteti života svih Međimuraca. Uvjeren sam da će rezultati 16. svibnja pokazati da ima veliku potporu i da će njegova kandidatura dodatno osnažiti HDZ i ovdje na samom sjeveru Hrvatske, a osobito u Međimurskoj županiji” – istaknuo je premijer.

Premijer je posebno pohvalio gradonačelnike Preloga i Murskog Središća: “Što se tiče dva naša iskusna gradonačelnika u dva grada ovdje u Međimurju, gospodina Dražena Srpaka i Ljubomira Kolareka, mogu samo reći da su se oni dokazali sa svojim projektima, kvalitetnim upravljanjem, i Mursko Središće i Prelog. Svaki put kad dođem tamo vidim određene korake naprijed, bilo da je riječ o infrastrukturi, o obrazovanju, o sadržajima koja ova dva grada imaju, a oni su sa svojim iskustvom, i iskustvom saborskih zastupnika, odlična poveznica između svojih sugrađana i onoga što radimo na nacionalnoj razini” – poručio je Plenković.

Podsjetio je da je hrvatska vlada reformom financiranja lokalne i područne samouprave Međimurskoj županiji te gradovima i općinama omogućila na godišnjoj razini 86 milijuna kuna prihoda više nego što je to bilo 2017. godine. (nl)

Povratak na naslovnicu…