Na zadnjoj sjednici Skupštine Međimurske županije vijećnik Josip Puklavec iz Pušćina postavio je pitanje vezano uz glavnu prometnicu u Pušćinama i problem prebrzih vozača. Ovo je već drugi puta u godinu dana da upućuje ovo pitanje prema Policijskoj upravi Međimurskoj, posredstvom Županijske skupštine, vezano uz lošu prometnu situaciju na državnoj cesti DC-3 od Nedelišća, preko Pušćina, do mosta preko rijeke Drave. Njegovo pitanje i zahtjev su glasili:

“Tražimo veći angažman prometne policije, posebno u pogledu prevencije brzine. Naime, zbog nepoštivanja ograničenja brzine, ali i drugih prometnih propisa, na toj se dionici svako malo dešavaju prometne nezgode s teškim, pa i najtežim posljedicama.

Postojeće kamere su se pokazale dobre, pa se može vidjeti u Nedelišću gdje je postavljena kamera da se svi voze polako, a kada prođu kameru, onda započinje prava jurnjava i trka, sve do dravskog mosta. U Pušćinama u proteklo vrijeme nema niti patroliranja policije, niti prometnih kontrola, pa ljudi skloni kršenju propisa mogu u Pušćinama neograničeno juriti i time ugrožavati sve, posebno pješake.

Stoga ponovno pitam i apeliram na Policijsku upravu Međimursku, da ako nema dovoljan broj službenika za kontrolu prometa, da li je moguće na da se na određenoj lokaciji u Pušćinama postavi nadzorna kamera.

Mjesni odbor Pušćine, zajedno s Općinom Nedelišće, voljan je sufinancirati postavljanje kućišta za nadzornu kameru, a sve u svrhu zaštite sudionika prometa na toj frekventnoj dionici.” – zaključio je pitanje Puklavec.

Prema traženju vijećnika, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak potvrdio je da će se pitanje uputiti u Policijsku upravu, ponovno. (nl)

Povratak na naslovnicu…