Općina Nedelišće ulazi u novu fazu poboljšanja svoje prometne infrastrukture rekonstrukcijom sjeverne strane pješačke staze u Čakovečkoj ulici. Radovi započinju 6. studenog 2023. godine i obuhvaćaju dionicu od centra naselja do groblja, protežući se od Trga Republike do Ulice Matije Gupca. Načelnik Nikola Novak ističe da je cilj ove važne rekonstrukcije rješavanje odvodnje oborinskih voda te gradnja i proširenje lijepe i funkcionalne pješačke staze.

Prilikom rekonstrukcije pješačke staze izvršit će se i rekonstrukcija i zamjena vodovodne i plinske mreže na navedenoj dionici, što će poboljšati pouzdanost i učinkovitost tih sustava.

Važno je napomenuti da će tijekom izvođenja radova biti na snazi privremena regulacija prometa kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika. U tom kontekstu, Općina Nedelišće moli građane za strpljenje i razumijevanje dok se rekonstrukcija odvija. Planirani završetak ovih radova predviđen je za siječanj 2024. godine.

Vrijednost cijelog projekta je viša od 170.000 eura, za koji je Općina osigurala sufinanciranje. Tako će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske financirati radove u iznosu od 40.000 eura, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 35.600 eura, dok je ostatak osiguran u općinskom proračunu. U toku sljedeće godine planira se nastavak radova od Ulice Matije Gupca pa do kraja naselja u smjeru Čakovca, a sve u dogovoru s Međimurskim vodama i Međimurje plinom. (on)

Povratak na naslovnicu…