Na zadnjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće, na aktualnom satu među mnogim pitanjima bilo je i ono vijećnika Ivana Marciuša. Vijećnika Marciuša je interesiralo kako napreduju razgovori s trgovačkim lancima da se ukine rad trgovina nedjeljom.

Na pitanje vijećnika odgovorio je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Načelnik je prvo jasno izložio svoj stav, i stav općinske uprave, a taj je – da je Općina protivnik rada nedjeljom. I sama Općina je to dokazala na način da je radno vrijeme cvjećarne, koja je u vlasništvu općinskog poduzeća NED-KOM, uredila na način da u nedjelju ne radi.

Predstavnici Općine su pozvali sve vlasnike trgovina na području općine Nedelišće na zajednički sastanak. Tom sastanku odazvala se većina vlasnika, te su svi istaknuli da su spremni zatvoriti trgovine nedjeljom, pod uvjetom da to doista učine svi na području općine.

Međutim, tom sastanku nije se odazvao najveći trgovački lanac METSS, koji ima velik broj trgovina u svim naseljima, a također nije niti jasno izrazio svoj stav. Bojkotiranje sastanka od strane METSS-a zapravo je stopiralo daljnje razgovore.

Možda daljnji pritisak javnosti, i nedavna odluka velikog trgovačkog lanca KTC, doprinesu daljnjim razgovorima i rješenjima. (nl, foto:arhiva)

Povratak na naslovnicu…