Mamičina žetva 2019., uz domaćinstvo Pansiona Mamica u Pušćinama te suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i Turističkom zajednicom Međimurske županije, bit će održana od 12. do 14. srpnja u voćnjaku kod Pansiona.

Događaj je to kojim se vraćamo u prošlost i prisjećamo života i rada naših predaka. Na tri dana oživjet ćemo duh prošlosti i prikazati kako se nekada ručno želo žito. Po prvi put manifestacija se održava u tri dana, a donosi pregršt zanimljivih sadržaja u koje se možete uključiti. Svi programi su besplatni, a odvijaju se u popodnevnim satima tako da svi mogu sudjelovati.

Manifestacija počinje u petak, 12. srpnja 2019. od 16,00 sati kada je priprema za žetvu, što znači da se klepaju kose. Nakon pripreme potrebnog alata, u subotu, 13.07., slijedi centralni dio; prikaz tradicionalne žetve s prigodnim programom koji će započeti u 16,00 sati a izvest će ga članovi KUU “Seljačka sloga” Nedelišće. Osim klasične žetve, održat će se i ekipna natjecanja u žetvi, pa smijeha i veselja neće nedostajati.

Kako je nedjelja dan za odmor, tako je i u „Mamici“ nedjelja, 14.07.,rezervirana za odmaranje. Domaćini pripremaju popodnevni piknik već od 14,00 sati, a oni najmlađi moći će uživati od 16,00 sati u dječjim radionicama. Sva tri dana očekuje vas dobra glazba i još bolja domaća hrana i okrjepa.

I ove godine poseban gost „Mamičine žetve“ je Nikola Faller, akademski kipar iz Osijeka čije će slamnate skulpture krasiti prostor događanja, a koje svakako vrijedi razgledati. Vjerujemo da će svatko pronaći ponešto za sebe i rezervirati vikend od 12.-14.07. za tradiciju uz odmor, zabavu i obiteljsko druženje. Dođite, očuvajte prošlost od zaborava i približite se dobrim starim vremenima.

Ujedno se pozivaju svi koji su zainteresirani za natjecanje u žetvi da se prijave zajedno sa svojim članovima/članicama na mail adresu: [email protected].

(tz općine nedelišće)

Povratak na naslovnicu…