Općinsko vijeće Općine Nedelišće na svojoj zadnjoj sjednici, započelo je uobičajenim aktualnim satom. Jedno od pitanja bilo je ono vijećnika Ivana Marciuša.

“Imali smo prezentaciju idejnog rješenja Trga Republike u Nedelišću, no do sad se na njemu ništa nije radilo. Šetao sam nedavno tuda, i neki gospodin je našu platanu slikao barem 5 do 10 puta. A onda na kraju je poslikao i onu našu kuću, koju smo mi, po mojem mišljenju, dosta platili, a istu godinu nismo zaštitili krovište. Interesira me da li će se u sljedećem mandatu naći sredstva da barem zaštitimo našu polovicu kuće, da kroz krovište ne pada kiša? Također me zanima kakva je situacija s ovom drugom polovicom te kuće” – pitao je vijećnik Marciuš.

Na pitanje je odgovorio načelnik Darko Dania: “Općina je polovinu te kuće kupila na dvije godišnje rate, i otplatili smo ove godine drugu ratu. Stavit ćemo u proračun za iduću godinu projektiranje te kuće. Kada se ona isprojektira, onda se možemo negdje javiti (na neki projekt, op.ur.). A u pregovorima smo s vlasnicima druge polovice da zajednički saniramo to krovište, obje polovice. Oni trenutno nisu voljni prodati svoj dio” – zaključio je načelnik. (nl)

Povratak na naslovnicu…