Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće, i ove nedjelje, 5. studenog, na prostorima MESAP-a organizira izložbu malih životinja. Takve se izložbe u Nedelišću organiziraju svake prve nedjelje u ožujku, travnju i svibnju, te u rujnu, listopadu i studenom, svake godine.

Ova izložba, koja spada u red najznačajnijih – u nacionalnim okvirima, tradicionalno ovdje okuplja gotovo stotinjak domaćih i inozemnih uzgajivača – izlagača, koji izlažu, ukupno do tisuću malih životinja. Posjetitelji mogu od 7 do 14 sati vidjeti najrazličitije vrste malih životinja (peradi, domaćih i egzotičnih ptica, zečeva, pasa i sl.), a budući da je izložba i prodajnog karaktera, ovo je idealno mjesto za nabavu novog kućnog ljubimca. Ulaz je besplatan.

Željko Posavec iz Nedelišća, predsjednik ove Udruge poziva sumještane na razgledavanje ovih atraktivnih eksponata. Sugerira da je ovo idealno mjesto gdje mogu nabaviti, a isto tako i prodati, pokloniti ili zamijeniti male životinje koje imaju, a koje su im se namnožile i predstavljaju im teret ili višak. Isto tako smatra da bi bilo uputno da im se obrate odnosno, odazovu udruge koje se bave zbrinjavanjem napuštenih životinja, da u ovoj prigodi i u suradnji s ovom Udrugom, pokušaju naći nove udomitelje privremeno nezbrinutih životinja. (r)

 

Povratak na naslovnicu…