Vrijedne članice iz UŽ Dunjkovec protekli su vikend pokazale sve svoje vrline i sposobnosti. Kao članice MSSR “Sport za sve” Čakovec, u subotu, 21. 9. 2019., nastupile su na 24. međimurskom festivalu sportske rekreacije žena. U konkurenciji od 27 ekipa s područja cijelog Međimurja, zasluženo su osvojile odlično 3. mjesto, srebrni pehar i medalju, dostojno predstavivši Općinu Nedelišće i svoj Dunjkovec. Visokim plasmanom ujedno su izborile direktan plasman na državno prvenstvo rekreativki, koje će se ove godine održati u Virovitici, 16. studenog 2019.

Natjecanje je održano u Goričanu, na terenima sportsko rekreativne udruge Prijatelji. Spretnost, brzinu i preciznost trebalo je pokazati u bacanju kolutova, pikadu, bacanju loptice u koš, visećoj kuglani, tunelu i vođenju lopte nogom.

Da nisu samo uspješne rekreativke, nego i dobre i vrijedne domaćice, isti dan potvrdile su petim nastupom na manifestaciji “Bakini kolači” koji su bili održani na Belici. Prijavile su se sa tri originalna recepta, a fine kolače napravile su Marija Vizinger, Marija Krnjak i Biserka Treska. Za sudjelovanje su primile zahvalnice, prigodne poklone i medalje od organizatora Međimurske grude.

Dan je završen uz druženje sa tristotinjak žena, uz pjesmu i ples, na prelijepo uređenoj “Šoderici” u Goričanu.

(UŽ Dunjkovec, Biserka Ganzer)

 

Povratak na naslovnicu…